مقالات

۸ دلیل تعویض کامپوزیت های قدیمی

8 دلیل تعویض کامپوزیت های قدیمی

دراین مقاله قصد داریم به 8 دلیل تعویض کامپوزیت های قدیمی بپردازیم.

کامپوزیت چیست؟

ترمیم با کامپوزیت روشی است که در آن از ماده رزینی همرنگ دندان برای ترمیم و یا تغییر شکل دندان ها استفاده می شود. این روش برای سال ها به عنوان جایگزین کم هزینه تری برای داشتن لبخندی زیبا، در دندانپزشکی زیبایی کاربرد داشته است. ترمیم با کامپوزیت روی دندان های جلو، در صورت انجام با ظرافت و دقت، می تواند ظاهری زیبا ایجاد کند. در ادامه قصد داریم به 8 دلیل تعویض کامپوزیت های قدیمی بپردازیم.

ماندگاری ترمیم با کامپوزیت چقدر است؟

با این حال، ماندگاری ترمیم با کامپوزیت دائمی نیست. رزین به کار رفته در این روش حاوی مواد پلاستیکی است و به مرور زمان دچار ساییدگی و لب پریدگی می شود. به طور معمول، ترمیم های کامپوزیت روی دندان های جلو، حدود ۴ تا ۵ سال زیبا به نظر می رسند و بعد از آن نیاز به ترمیم مجدد پیدا می کنند. درخشندگی اولیه این ترمیم ها معمولا زودتر از بین می رود و به مرور زمان لکه هایی در لبه های آن ها ایجاد می شود. استحکام این مواد پلاستیکی تقریبا یک سوم استحکام دندان طبیعی است، بنابراین احتمال لب پر شدن آنها وجود دارد. به طور کلی، بیماران معمولا بعد از ۱۰ سال ترمیم های قدیمی کامپوزیت را با ترمیم جدید جایگزین می کنند.

۸ دلیل تعویض کامپوزیت های قدیمی

  • سایش بر اثر جویدن: جویدن مداوم می تواند باعث ساییده شدن تدریجی مواد ترمیمی کامپوزیت شود.
  • نوشیدنی های داغ و سرد: نوشیدن مداوم نوشیدنی های بسیار داغ یا بسیار سرد ممکن است بر طول عمر پرکردگی های کامپوزیت تاثیر بگذارد.
  • دندان قروچه: افرادی که عادت به دندان قروچه دارند، فشار بیشتری به پرکردگی های دندان وارد می کنند و این فشار می تواند باعث ساییدگی سریع تر مواد شود.
  • ایجاد حفره در محل ترمیم: با گذشت زمان و ساییده شدن مواد کامپوزیت، ممکن است بین پرکردگی و دندان حفره های ریزی ایجاد شود. این حفره ها محل مناسبی برای تجمع باکتری ها هستند و ریسک پوسیدگی مجدد دندان را افزایش می دهند.
  • خوردن نوشیدنی های رنگدار و تاثیر آن بر پرکردگی های همرنگ دندان (کامپوزیت): نوشیدنی های رنگدار مثل چای، قهوه، نوشابه، شراب و … میتونن به مرور زمان باعث تغییر رنگ پرکردگی های همرنگ دندان (کامپوزیت) بشن. این اتفاق به خاطر مولکول های رنگی موجود در این نوشیدنی هاست که به سطح پرکردگی چسبیده و باعث لک شدن و تغییر رنگ اون میشن.
  • جویدن و خوردن مواد مغذی سفت و سخت و تاثیر آن بر پرکردگی های همرنگ دندان (کامپوزیت) :جویدن و خوردن مواد مغذی سفت و سخت مثل آجیل، یخ، هویج و … میتونه به پرکردگی های همرنگ دندان (کامپوزیت) فشار زیادی وارد کنه و باعث آسیب به اونها بشه. این آسیب ها میتونن شامل ترک خوردن، لب پر شدن، شکستن و حتی جدا شدن پرکردگی از دندون بشن.
  • عدم استفاده مرتب از مسواک و نخ دندان و تاثیر آن بر پرکردگی های همرنگ دندان (کامپوزیت): عدم استفاده مرتب از مسواک و نخ دندان میتونه به سلامت دندون ها و پرکردگی های همرنگ دندان (کامپوزیت) آسیب برسونه.
  • استفاده از دخانیات (مصرف بیش از حد سیگار و قلیان) و تاثیر آن بر پرکردگی های همرنگ دندان (کامپوزیت):مصرف بیش از حد سیگار و قلیان میتونه به سلامت دندون ها و پرکردگی های همرنگ دندان (کامپوزیت) آسیب برسونه.

به طور کلی، جایگزینی ترمیم های قدیمی با کامپوزیت با ونیرهای چینی می تواند نتایج بسیار بهتر و ماندگارتری را به همراه داشته باشد. این روش درمانی می تواند لبخندی زیبا، طبیعی و درخشان را برای شما به ارمغان بیاورد.جهت کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران ما در کلینک دنتال لند در ارتباط باشید.

مشاوره رایگان کلینیک دندان پزشکی دنتال لند

جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره راجب این مطلب، می توانید با شماره تلفن های زیر تماس حاصل فرمایید.

۰۲۱۹۱۵۵۱۲۱۵ ۰۹۰۵۴۲۳۱۰۳۱

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *